Antanas Stugys. GERIAU PRIEŠ, NEGU PO

GERIAU PRIEŠ, NEGU PO

Feljetonas

L.Joniškė: „ Z.Vaišvila ir A. Nakai. Kartu laikome tvirtą kumštį. Mes jus palaikome teisingoje kovoje prieš niekadėjus. LVT nariai atskleidė nusikalstamą ir organizuotą grupinę veiklą. Neegzistuojančio Covid-19 pasekmių mažinimo fondo pagalba bandant užvaldyti tautiečių suaukotus pinigus. Skirtus ekonomikai gaivinti“.

L.Vedeckis: „Kai kurie žmonės vadina save genijais, ar protinguoliais, todėl ir sako, kad nėra problemos atsiskaityti kortele, kai ji įstatymu nėra privaloma turėti, tad tokie jie tempia į tą pusę, kad Seimo nariai priimtų tokį įstatymą, nes ten sėdi tie, kurie turi gerti tabletes, o jie jų negeria, o leidžia įstatymus! Protingieji kurmiai. Va tokius „patriotus“ labai lengva valdyti, o po to dar mes turim kęsti visokias savivales, kainų kėlimus kiek kas nori. O kas ką nors siūlo apčiuopiamo?  Kad ir pvz.: neleisti kainas didinti be pagrindo. O jas reguliuoti, kad nebūtų apiplėšinėjami piliečiai. Na, pasakys gudručiai, kad to negalima… Tai aš pasakysiu už rinkėjus, o kam man reikalingi seimoriai  kurie gali tik tą kas žmonėms nenaudinga? Ir dar-kodėl niekas nekalba, kad būtina atstatyti gerus santykius su Rusija?..“

Algirdas Kav.: „2020-04-24, pn. 14:12 rašė: Prašymas pagelbėti. Labas bendraminčiai. Turėjau užvakar /2020-04-21/ nuotykį Vilniuje. Man geležinkelio stotyje atsakė įsigyti bilietą, nes neturėjau bankinės kortelės, o grynų pinigų nepriėmė. Tai aiškus pilietinių, net gi žmogaus teisių pažeidimas.

  1. Nėra tokio įstatymo, kuris pilietį įpareigotų apskritai turėti bankinę kortelę.
  2. Negirdėjau, kad Lietuvoje ar kur euro zonoje būtų atšaukti eurai, kaip atsiskaitymo (mokėjimo) priemonė.

Traukiniuose pradedamos švelninti karantino priemonės. „Lietuvos geležinkelių“ grupei priklausanti keleivių vežimo bendrovė „LG Keleiviams“, atsižvelgdama į Vyriausybės atliekamą karantino sąlygų švelninimą, nuo balandžio 24 d. penktadienio atnaujina siuntų pervežimo traukiniais paslaugą. Taip pat grąžinama galimybė kelionės bilietą įsigyti traukinyje, atsiskaitant banko kortele. Švelnėjant karantino sąlygoms, atsargių pokyčių imasi ir „LG Keleiviams“. Nuo šiandienos už bilietus keleiviai vėl gali atsiskaityti traukiniuose, tiesa, mokėjimai priimami tik banko kortele. […] – teigia „LG Keleiviams“ generalinis direktorius Linas Baužys.

Tokie tie pandeminiai kataklizmai. Tokia ta kartelinė kortelių bankininkystė. Aš – apie bilieto pirkėjo nepatogumą Vilniaus traukinių stotyje. Prabilo tik vienas, o kiek tokių buvo? Kuo ilgiau tylėsite(-me), tuo valstybinio pasityčiojimo bus daugiau. Pasiteisinimas – argumentuota atmazkė: „Kad per pinigo kupiūrą neužkrėsti kitų tautiečių“. Tuo vadovaujantis, priimamas pasityčiojantis iš bilietų pirkėjų nutarimas: „Neimti grynųjų pinigų kupiūrų“. Neturintys banko kortelių naivuoliai  verčiami gyventi – sveikuoliškai. Vaikščioti pėsti! Ar verta pasitikėti valdžia, kuri savo baudžiauninkus, tikslingai pripūtusi Corono-19 bauginimo bakterijų, už artimiausio rinkimų į Seimą kampo laukia teigiamo rezultato. Atsimenate multifilmą „Apie išpuikusią princesę“? Riteris ją pagąsdino ir laukė, kol ta pati pas jį iš miško atbėgs… Panašiai ir čia. „Ant plastikinių kortelių virusai ir grybeliai NE-AU-GA“? Oru skraido, per žemę į gruntinius vandenis persiduoda, o per banko kortelę – jokiu būdu!? Aktyviai klaidinamas lietuvis nebežino kuo: – pasakomis ar pasakotojais nebegalima tikėti. Čia jau stabilaus, ilgalaikio gąsdinimo corona virusu rezultatas. Konkrečiu atveju – vienas blogis privalo pridengti kitą blogį. Kaip ir su prezidentais… Rinkome geriausią iš blogiausių, o rezultatas? Smunkančiomis „gero gyvenimo“ kelnėmis nebegalime atsidžiaugti. Kad nors viena nosies skylute gautume pauostyti fiktyvios laisvės iliuziją – turime būti: pačios didžiausios melžiamos karvės. Patys kertamiausi Lietuvos miškai. Arba nors patys žiopliausi draustinio stumbrai-savanoriai – išlendantys prieš politikų šautuvų vamzdžius. Žodžiu – privalai būti geras visiems, tik ne… RUSAMS!

Intensyviai brukamas prie banko pririšantis „SLIDUS PLASTMASĖS GABALIUKAS“ – iš indėlininkų atims šimtus metų turėtą finansinį savarankiškumą ir santaupų disponavimo laisvę. Per trisdešimt metų negailestingai vakarų užjotai lietuvių tautai to reikia? Ach to reikalauja globali, „Žmonių, būti nemąstančiais“ prievartinė politika. Paklusnumas – aukščiausias vergiško sąmoningumo įvertinimo balas. Arba esi tuo, ko valdžiai reikia čia ir dabar, arba esi grėsmė nacionaliniam saugumui. Todėl, JUODAME SARAŠE į paskiepijimą taškinių būdu nuo Covid-19 imitacijos, įvilktos į „tautinio sveikatingumo marškinius“, privalai būti pačiame priekyje.  

Kaip viskas įmantriai susukta ir suvyniota į rūpinimosi daugkartiniais apgautukais viziją. Pirmiausiai buvo sunaikintas valstybinis Lietuvos bankas. Paskui – litas. Galų gale pribrendo laikas pasipurtyti – einančiam tarptautinės valiutos pareigas – sintetiniam Eurui. Smalsiam ne finansininkui, nesunku pažingsniui atsekti tikslinį lietuvių atvedimą ir pririšimą prie konkretaus banko ėdžių. Tik po reikiamo skaičiaus, reikiamo kontingento amžinatelsinio paskiepijimo nuo Corona viruso. Ir po grynų pinigų priverstinės „mirties“, aklai ir patikliai tautai, vakarų instaliuotas „Mozė“ pradės rodyti kelią į pažadėtąją žemę.  Seni žmonės todėl ir nemėgiami, nes jie žino: „Yla iš maišo visada išlenda“.          

Konstitucija nedraudžia galvoti tyliai ir garsiai – kaip kam išeina. Vienas mažytis niu-an-siukas: „Geriau tai pradėti daryti – prieš į SEIMĄ rinkimus, negu po jų“.

Antanas Stugys, 2020

A.Stugys. LIETUVOS GELEŽINKELIAI,