2024 m. balandžio 19 d. Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro dr. Zigmo Vaišvilos spaudos konferencija Seime „Ką renkasi Lietuva – karą mūsų teritorijoje ar diplomatiją? Kokia didžiausia grėsmė Lietuvai ir jos piliečiams?“

2024 m. balandžio 19 d. Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro dr. Zigmo Vaišvilos spaudos konferencija Seime „Ką renkasi Lietuva – karą mūsų teritorijoje ar diplomatiją? Kokia didžiausia grėsmė Lietuvai ir jos piliečiams?“

Spaudos konferencijoje dalyvauja buvęs Seimo narys Audrius Nakas, teisininkė dr. Nendrė Černiauskienė

 

Spaudos konferencijoje dalyvauti kviečiami kandidatai į Respublikos Prezidentus:

Giedrimas Jeglinskas, info@demokratai.lt
Andrius Mazuronis, dovile@darbopartija.lt
Gitanas Nausėda, povilas@prezidentasnauseda.lt
Ingrida Šimonytė, edela.raksteliene@tsajunga.lt
Eduardas Vaitkus, eduardasvaitkus@yahoo.com
Ignas Vėgėlė, ignas@ignasvegele.lt
Dainius Žalimas, info@laisvespartija.lt
Remigijus Žemaitaitis, el.p. remigijus.zemaitaitis@lrs.lt

Ką rinksime Lietuvos Respublikos Prezidentu, Lietuvos atstovais Europos Parlamento rinkimuose? Karo mūsų teritorijoje šauklius ar diplomatijos šalininkus?

Diplomatinėmis ir taikiomis priemonėmis galima pasiekti įspūdingus rezultatus. 1990 metais taikiai atkūrėme Lietuvos valstybę, 1991 metais ją apgynėme taikiu būdu, ne ginklais, nors Lietuvoje tebebuvo didžiulė okupacinė kariuomenė. Rusija ir Rusijos žmonės buvo mūsų rėmėjai. Visa tai padarė Lietuvos žmonės ir jų lūkesčius gerbusi Lietuvos valdžia.

Kodėl mums siūloma atsisakyti taikos, kodėl provokuojamas karas mūsų teritorijoje?

Kokia didžiausia grėsmė Lietuvos žmonėms šiuo metu? Pranešėjų nuomone, tai – dabartinė Lietuvos valdžia, skelbianti selektyvią vienintelę „teisingą“ nuomonę, ignoruojanti konstitucinę piliečių teisę skelbti savo nuomonę, dezinformuojanti Lietuvos žmones, ignoruojanti tarptautinę padėtį ir nesikalbanti su žmonėmis apie visa tai, beatodairiškai leidžianti pinigus abstrakčiam tariamam „atgrąsymui“, vykdanti provokacijas prieš Baltarusiją ir Rusiją, sąmoningai ar nesąmoningai suteikdama šioms valstybėms pretekstą kariniams veiksmams ir Lietuvoje.

Ką rinksime Lietuvos Prezidentu ir Europos Parlamento nariais?

Tiesą sakančius ar beatodairišką melą tęsiančius veikėjus, kuriems svarbiau bet kokia kaina išlaikyti valdžią? Ir aukojant Lietuvos žmones.

Europos Parlamentas taip pat keisis. Ar keisime mes savo atstovus jame? Ar turime juos ten?

„Stebėtojų gildija“ ir Lietuvos liaudies partija, dalyvaujanti 2024 m. Europos Parlamento rinkimuose, kviečia visus Respublikos Prezidento ir Europos Parlamento rinkimų kampanijos dalyvius telktis, kad užtikrinti bendrą rinkimų stebėjimą, suderintai deleguojant stebėtojus į kiekvieną rinkimų apylinkę.

Stebėti rinkimus, fiksuoti pažeidimus ir galutinius rezultatus kiekvienoje rinkimų apylinkėje būtina, ir tai turi rūpėti ne tik kiekvienam rinkimų dalyviui, bet ir kiekvienam Lietuvos piliečiui.

2024 m. balandžio 20 d. 13:00 val. Kaune R. Kalantos g. 80 vyks stebėtojų mokymai (https://www.stebetoju-gildija.lt/, tel. +37061681030, +37060344498). Renginys nemokamas. Registracija  https://www.stebetoju-gildija.lt/prad%C5%BEia. Atvykti galima ir be registracijos.