2020 m. gegužės 6 d. 11 val. Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Zigmo Vaišvilos spaudos konferencija Seime „Valdžia moko, kaip sukčiauti COVID-19 pretekstu“.

2020 m. gegužės 6 d. 11 val. Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Zigmo Vaišvilos spaudos konferencija Seime „Valdžia moko, kaip sukčiauti o COVID-19 pretekstu“

Dalyvauja buvęs LR Seimo narys Audrius Nakas

2020 m. balandžio 15  d. signataras Zigmas Vaišvila ir buvęs Seimo narys Audrius Nakas kreipėsi į FNTT dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo dėl neegzistuojančio „COVID-19 pasekmių mažinimo fondo“ veiklos. Informaciją, kad šis fondas neegzistuoja, patvirtino ne tik Juridinių asmenų registro duomenys, bet ir finansų ministras Vilius Šapoka, kuris patvirtino ir tai, kad finansų ministerija valdo ir tvarko šį neegzistuojantį fondą, kuris renka ir skirsto aukojamas lėšas.

2020 m. balandžio 27  d. FNTT atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą.

Negalint paneigti akivaizdaus fakto, kad šis fondas veikia neįregistruotas, FNTT paaiškino, kad Zigmas Vaišvila ir Audrius Nakas nesupranta, kas yra šis fondas. Pasirodo, kad šis „COVID-19 pasekmių mažinimo fondas“ yra ne juridinis asmuo, kaip nustato įstatymai, kuris turi teisę veikti tik po steigimo dokumentų pasirašymo ir jų įregistravimo Juridinių asmenų registre, o SĄSKAITA banke!!!

Pasirodo, kad Lietuvoje pakanka atidaryti sąskaitą banke ir paskelbti ją esant fondu. Tiesa, dar reikia pačiam paskelbti, kad sudarai šios sąskaitos–fondo valdymo organus: fondo tarybą ir valdybą. Tai reiškia, kad mūsų valdžia moko mus, kaip nesilaikyti įstatymų. Arba aiškina, kad valdžiai įstatymai negalioja. Nelengva užduotis teko FNTT – išsukti nuo atsakomybės atvirai ir primityviai įstatymus pažeidinėjančią valdžią.

Tačiau ir šioje vietoje painiava – iš FNTT nutarimo atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą paaiškėjo, kad šią stebuklingąją sąskaitą atidarė ne finansų ministerija, bet Lietuvos bankas. Gavome ir Lietuvos banko atsakymą, kuriame teigiama, kad ši sąskaita nėra Lietuvos banko. Kas meluoja?

Be dokumentų taip ir nesužinosime, kas yra kas. FNTT direktoriaus Antoni Mikulskio Z. Vaišvila ir A. Nakas paprašė leisti jiems susipažinti su tyrimo medžiaga, tačiau FNTT Vilniaus apygardos valdybos Nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus viršininkas Edgaras Leškevičius nusprendė, kad negalima susipažinti su šiais dokumentais. Kodėl? Motyvai nenurodyti. Negi tai jau tapo valstybės paslaptimi?

Vaišvila ir A. Nakas apskundė prokuratūrai šiuos tikrai neįprastus FNTT nutarimus.