2020 m. spalio 07 d. 11 val. Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Zigmo Vaišvilos spaudos konferencija Seime „Genocido centras genocidą tęsia“ (Tiesioginė transliacija)

2020 m. spalio 07 d. 11 val. Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Zigmo Vaišvilos spaudos konferencija Seime „Genocido centras genocidą tęsia“

Dalyvauja buvęs LR Seimo narys Audrius Nakas, Lietuvos visuomenės tarybos valdybos narys ir Lietuvos liaudies partijos pirmininkas Tauras Jakelaitis, pirmasis atkurtos Lietuvos valstybės Vilniaus miesto savivaldybės vadovas Vytautas Bernatonis

2020 m. rugsėjo 24 d. Seime įvyko Seimo Laisvės kovų ir valstybės istorinės atminties komisijos pirmininko Arūno Gumuliausko spaudos konferencija „100 metų nuo kardinolo Vincento Sladkevičiaus gimimo“ (https://www.youtube.com/watch?v=jBsNtu2Ms10). Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro (LGGRTC) naujasis vadovas prof. dr. Adas Jakubauskas, jo vyr. patarėja istorikė dr. Kristina Burinskaitė paskelbė, kad šmeižikiška informacija apie „atgimimo kardinolo“ V. Sladkevičiaus bendradarbiavimą su KGB pašalinta iš LGGRTC svetainės www.kgbveikla.lt. Tą pačią dieną LGGRTC sukurti šmeižikiški dokumentai ir apie kardinolą V. Sladkevičių, ir apie Donatą Balionį, ir apie Saulių Sondeckį tebesipuikavo šioje svetainėje. Spaudos konferencijoje apie šiuos LGGRTC sukurtus šmeižikiškus dokumentus neištarta nė žodžio.

LGGRTC atstovai neišdrįso prisipažinti, kad tai padarė po 3 metų priešinimosi tam ir naujojo vadovo vilkinimo tik po to, kai 2020 m. rugsėjo 14 d. Vilniaus apygardos administracinis teismas priėmė nagrinėjimui Zigmo Vaišvilos ir Audriaus Nako skundą dėl LGGRTC neveikimo – šmeižikiškos informacijos neišėmimo iš www.kgbveikla.lt ir įpareigojo atsakovą LGGRTC pateikti atsiliepimą į šį skundą.

LGGRTC atsiprašymo dėl šio šmeižto taip pat neišgirdome.