2021 m. vasario 24 d. 11 val. Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro dr. Zigmo Vaišvilos spaudos konferencija Seime „Reikalavimai LR Seimui ir Respublikos Prezidentui dėl Stambulo Konvencijos neratifikavimo” (Tiesioginė transliacija)

2021 m. vasario 24 d. 11 val. Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro dr. Zigmo Vaišvilos spaudos konferencija Seime „Reikalavimai LR Seimui ir Respublikos Prezidentui dėl Stambulo Konvencijos neratifikavimo”

Spaudos konferencijoje dalyvauja karzygys.lt atstovas Ainis Petkus, Lietuvos visuomenės tarybos valdybos narys Stanislav Ladinskij ir buvęs LR Seimo narys, www.ekspertai.eu atstovas Audrius Nakas.

Visuomenė COVID-19 pretekstu priverstinai ir be teisinio pagrindo izoliuota namuose. Kuriamos sąlygos valdyti mūsų visuomenę, ignoruojant Lietuvos Respublikos Konstitucijos ginamas teises, akivaizdžiai siekiama paversti visuomenę valdomą administraciniais ir tariamai teisiniais argumentais. Tam, visų pirma, kuriama visuotinės baimės ir paklusnumo atmosfera.

Visuomenė pradeda susivokti, aktyviai ieškoti išeities. Tačiau negalima nuvertinti sistemiškai valstybės administracinį resursą ir finansus valdančiųjų veiksmus. Jie ne tam apmąsto ir įgyvendina užduotis sukurti mankurtišką visuomenę, kad sustotų pusiaukelėje. Todėl manyti, kad juos galime įveikti greitai ir paprastai, yra didelė klaida. Tam ir bandoma sukurti visuomenę, kuri priversta skubėti, nemąstyti ir klysti ar net būti valdoma net istorijoje ne kartą išbandytu padidinto patriotizmo deklaravimu.

Spaudos konferencijoje bus tariamasi, kaip atskirti tikras ir apsimestines visuomenės iniciatyvas, kaip mokytis iš klaidų ir įvairiapusiškų patirčių. Būtina susivokti, į kur nukreipti mūsų veiksmus, kad apginti visuomenę, valstybę, mus ginančią LR Konstituciją – mūsų pagrindinį susitarimo įstatymą, į kurio veikimą ir draugiją mes, Lietuvos Respublikos piliečiai, nepriiminėjome svetimųjų, norinčių be mūsų valios mums primesti svetimas gyvenimo ir mūsų žlugdymo iniciatyvas, taisykles.

Šiuo metu vienas pagrindinių mūsų visuomenės tikslų – sustabdyti Stambulo Konvencijos ratifikavimą, kurią pasirašė Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio vadovaujama Vyriausybė ir kurią ratifikuoti LR Seimui pateikė buvusi Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Todėl būtina susikoncentruoti į tikrus tikslus, bet ne švaistyti brangų laiką ir didžiules pastangas neesminiams veiksmams, kurie nukreipia mūsų dėmesį nuo esminių klausimų.

Būtina reikalauti ne tik to, kad LR Seimas neratifikuotų neatsakingai Sauliaus Skvernelio vadovaujamos Vyriausybės pasirašytos Stambulo Konvencijos, bet, visų pirma, ne ką teveikiantis Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda atšauktų buvusios Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės dekretą dėl teikimo LR Seimui ratifikuoti Stambulo Konvenciją.

Pranešėjai pristatys siūlomus spręsti pirmaeilius klausimus, pagrįs tai ne emocijomis, bet realiais veiksmais ir siūlymais.