2020 m. gruodžio 4 d. 11.30 val. Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų Audriaus Butkevičiaus ir Zigmo Vaišvilos spaudos konferencija Seime „Prokuratūra skelbia Zigmą Vaišvilą psichiniu ligoniu“ (Tiesioginė transliacija)

2020 m. gruodžio 4 d. 11.30 val. Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų Audriaus Butkevičiaus ir Zigmo Vaišvilos spaudos konferencija Seime „Prokuratūra skelbia Zigmą Vaišvilą psichiniu ligoniu“

Spaudos konferencijoje dalyvauja buvęs Seimo narys, Ekspertai.eu atstovas Audrius Nakas, Lietuvos Visuomenės Tarybos Saugos ir sveikatos grupės vadovė dr. Nendrė Černiauskienė

 

Š.m. lapkričio 13 d. Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Mindaugas Striaukas pradėjo nagrinėti Zigmo Vaišvilos baudžiamąją bylą, kurioje surinkta informacija apie signataro Zigmo Vaišvilos visuomeninę ir politinę veiklą, šeimos narius, artimiausius giminaičius, draugus, pažįstamus, net ir jų asmeninio gyvenimo nuotraukos. Surinktos net apnuogintų kūnų fotonuotraukos, pavadinant tai „baudžiamosios bylos Nr.01-2-00059-17 įrodymais Nr.1261“ dėl UAB „FF Lizingas“ buhalterinės apskaitos tvarkymo.

Teisėjas Mindaugas Striaukas Zigmui Vaišvilai melagingai paaiškino, kad šių įrodymų jo nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje nėra. Tačiau Zigmui Vaišvilai š.m. lapkričio 27 d. pavykus susipažinti su bylos medžiaga, paaiškėjo, kad byloje yra ne tik šie stebuklingi „įrodymai“ apie buhalterinę apskaitą, bet ir įrodymai, kaip jie pateko į šią baudžiamąją bylą.

Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorės Rasos Bekišienės prašymu Zigmui Vaišvilai š.m. lapkričio 13 d. teismas įteikė ir kaltinamąjį aktą. Susipažinęs su juo, Zigmas Vaišvila sužinojo, kad yra kaltinamas aplaidžiu UAB „FF Lizingas“ buhalterinės apskaitos tvarkymu, nors kaltinamajame akte nenurodyti jokie duomenys, kuo remiantis jis tuo kaltinamas.

Iš prokurorės Rasos Bekišienės pasirašyto kaltinamojo akto Zigmas Vaišvila sužinojo siurprizinius šios prokurorės surašytus duomenis apie jį patį. Anot drąsios prokurorės, Zigmą Vaišvilą charakterizuoja jam taikomas psichiatrinis gydymas, dėl ko jis yra atitinkamoje įskaitoje. Be to, Zigmas Vaišvila sužinojo, kad jam yra taikomas ir priklausomybės ligų gydymas, dėl ko jis taip pat yra atitinkamoje įskaitoje.

Kaltinamajame akte neparašyta, nuo kokių psichinių ir priklausomybės ligų Zigmas Vaišvila yra gydomas.

Susipažinęs su bylos medžiaga, Zigmas Vaišvila joje nerado jokių jo medicininių dokumentų, kurie patvirtintų šias prokurorės Rasos Bekišienės Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarui Zigmui Vaišvilai „nustatytas“ diagnozes. Būtų gerai, jei ir pats Zigmas Vaišvila žinotų, kad yra kažkieno gydomas nuo šių baisių ligų. Tarybiniais metais bent reikėjo kažkiek dienų palaikyti asmenį paguldytą į ligoninę, kad įrašyti į jo medicininę bylą, kad jis yra psichinis ligonis.

Šiais „laisvais“ laikais Lietuvoje nebereikia ir to – prokurorė pati „nustato“ medicinines diagnozes.

Prokurorės Rasos Bekišienės surašytuose bylos dokumentuose ji yra prisipažinusi, kad šį ikiteisminį „tyrimą“ nutarė pabaigti Zigmo Vaišvilos ligos metu, vadovaudamasi savo emocijomis, ir bylą išsiųsti į teismą, net neapklausus Zigmo Vaišvilos, jam nepranešus apie įtarimus ir nepateikus jam kaltinamojo akto.

Prokurorė Rasa Bekišienė po šių „diagnozių“ Zigmui Vaišvilai nustatymo išdrįso ar buvo priversta ateiti į š.m. lapkričio 13 d. posėdį teisme, kad palaikyti šiuos „kaltinimus“ Zigmui Vaišvilai.

Kitas Vilniaus miesto apylinkės teismo posėdis šioje „byloje“ – š.m. gruodžio 7 d. 9 val.